fbpx
DeFish Meniu

Retete & Produse

Creveți pane cu sos grecesc

Data
Categorie
FRUCTE DE MARE
Reteta

Creveți pane cu sos grecesc

Ingrediente:

5-6 creveți argentinieni DeFish

3-4 ouă

200g iaurt grecesc

1 castravete

2 căței de usturoi

30g mărar

20ml ulei măsline Olitalia

Făină

Pesmet

Ulei de floarea soarelui

Sare

Piper

 

Mod de preparare:

Se decortichează creveții, apoi se condimentează cu sare și piper, după care se învelesc pe rând în făină, ou și pesmet, în această ordine.

Se încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și se prăjesc creveții până devin aurii.

Pentru sos se pregătește un bol mediu în care se rade castravetele murat, iar apoi se adaugă usturoiul pisat și mărarul tocat mărunt. Se amestecă și se omogenizează bine, adăugând treptat iaurtul grecesc gras și uleiul de măsline.

Se poate servi pe porții sau pe un platou mare ca aperitiv.

Pofta buna!