Ingrediente:
1 pachet mare de busuioc, numai frunze
4 căței de usturoi
25 g nuci de pin
1 lămâie
50 ml ulei de măsline Olitalia
2 ardei iute roșii
2 roșii mari
250 g linte la conservă
Sare
Piper
Mod de preparare:
Mai întâi se prepară sosul pesto. Într-un robot de bucătărie se toarnă busuiocul, cățeii întregi de usturoi, nucile de pin, sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper. Apoi se adaugă treptat cea mai mare parte din ulei.
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu folie. Se așează codul pe ambele părți și se unge fiecare file cu pesto. Se pregătește timp de 8-10 minute până când se formează o crustă și codul este copt.
Între timp, se încinge uleiul rămas într-o tigaie. Se zdrobește usturoiul rămas și se adaugă în tigaie alături de ardeiul iute și se pregătește timp de câteva minute pentru a elibera aromă. Apoi se adaugă roșiile tăiate și și se pregătește încă 1 minut. Se varsă lintea, se stoarce deasupra cealaltă jumătate de lămâie, apoi se asezonează cu sare și piper.
Pofta buna!