Frigarui de somon cu legume și rodie
Ingrediente:
200g somon DeFish
50ml ulei de măsline Olitalia
1 rodie
Coaja de la 1 lămâie
Sucul de la ½ lămâie
300g cuscus
2 zucchini
2-3 frunze de mentă
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și se așează somonul uns cu uleiul de măsline pe o tavă tapetată cu pergament. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 15 până la 20 de minute, în funcție de grosimea somonului.
Între timp, se pregătește cușcușul.
Într-o oală de mărime medie, se adaugă ulei de măsline apă și se aduce la fiert. Se adaugă cușcușul și se pregătește aproximativ 10 minute acoperit. Se adaugă semințele de rodie, mentă, coajă de citrice rasă și sucul de citrice, precum și 1 lingură de ulei de măsline. Se amestecă până se combină.
Se taie zucchini felii și se prăjește câte 1 minut pe fiecare parte într-o tigaie încinsă. Apoi din feliile de zucchini și somonul tăiat cubulețe mari se face frigăruiul care se servește pe patul de cușcuș cu rodie.
Pofta buna!