Ingrediente:
5-6 creveți argentinieni DeFish
300g orez cu bob rotund
1 ardei roșu
1 ceapă
1/2 morcov
2 căței usturoi
Câteva fire de șofran
Supă de pui sau stock de creveți
20 ml zeamă de lămâie
30g pătrunjel tocat
Ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pregătește o tigaie mare în care se pune la încins uleiul de floarea soarelui. Între timp se decojesc și se taie cubulețe morcovul, ceapa, usturoiul și ardeiul. Se adaugă în tigaie legumele și se călesc până devin moi.
Se adaugă orezul și se continuă călirea timp de 1 minut iar apoi se adaugă infuzia de șofran obâinută prin dizolvarea firelor de șofran în apă călduță.
Se toarnă în tigaie supa de pui până se ajunge la consistența dorită iar apoi se adaugă creveții și puțină zeamă de lămâie.
La sfârșit se presară deasupra amestecului pătrunjelul tocat mărunt și se servesc porțiile în timp ce paella este încă caldă.
Pofta buna!