fbpx
DeFish Meniu

Retete & Produse

Paella cu creveți

Categorie
FRUCTE DE MARE
Reteta

Paella cu creveți

Ingrediente:

5-6 creveți argentinieni DeFish

300g orez cu bob rotund

1 ardei roșu

1 ceapă

1/2 morcov

2 căței usturoi

Câteva fire de șofran

Supă de pui sau stock de creveți

20 ml zeamă de lămâie

30g pătrunjel tocat

Ulei de floarea soarelui

Sare

Piper

 

 

Mod de preparare:

Se pregătește o tigaie mare în care se pune la încins uleiul de floarea soarelui. Între timp se decojesc și se taie cubulețe morcovul, ceapa, usturoiul și ardeiul. Se adaugă în tigaie legumele și se călesc până devin moi.

Se adaugă orezul și se continuă călirea timp de 1 minut iar apoi se adaugă infuzia de șofran obâinută prin dizolvarea firelor de șofran în apă călduță.

Se toarnă în tigaie supa de pui până se ajunge la consistența dorită iar apoi se adaugă creveții și puțină zeamă de lămâie.

La sfârșit se presară deasupra amestecului pătrunjelul tocat mărunt și se servesc porțiile în timp ce paella este încă caldă.

Pofta buna!