Ingrediente:
5-6 creveți argentinieni DeFish
250g orez pentru risotto
1 ceapă medie tocată mărunt
2 căței usturoi
Câteva fire de șofran
50g unt
50g parmezan ras
150 ml vin alb
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se decojesc și se toacă mărunt ceapa și usturoiul iar, între timp, într-o tigaie mare se încinge uleiul de floarea soarelui. Se adaugă în ea și se călesc ceapa și usturoiul până devin ușor transparente.
Se adaugă orezul și se continuă procesul de prăjire timp de 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă la foc mediu până se evaporă alcoolul.
Se introduce în tigaie șofranul dizolvat în puțină apă călduță și se adaugă treptat apă sau stock de creveți până se ajunge la consistența dorită.
Pe la jumătatea procesului se adaugă și creveții împreună cu sare și piper după bunul plac.
La sfârșit se introduce untul și parmezanul, se amestecă bine și se savurează cât este încă cald.
Pofta buna!