fbpx
DeFish Meniu

Retete & Produse

Risotto cu creveți și șofran

Categorie
FRUCTE DE MARE
Reteta

Risotto cu creveți și șofran

Ingrediente:

5-6 creveți argentinieni DeFish

250g orez pentru risotto

1 ceapă medie tocată mărunt

2 căței usturoi

Câteva fire de șofran

50g unt

50g parmezan ras

150 ml vin alb

Sare

Piper

 

Mod de preparare:

Se decojesc și se toacă mărunt ceapa și usturoiul iar, între timp, într-o tigaie mare se încinge uleiul de floarea soarelui. Se adaugă în ea și se călesc ceapa și usturoiul până devin ușor transparente.

Se adaugă orezul și se continuă procesul de prăjire timp de 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă la foc mediu până se evaporă alcoolul.

Se introduce în tigaie șofranul dizolvat în puțină apă călduță și se adaugă treptat apă sau stock de creveți până se ajunge la consistența dorită.

Pe la jumătatea procesului se adaugă și creveții împreună cu sare și piper după bunul plac.

La sfârșit se introduce untul și parmezanul, se amestecă bine și se savurează cât este încă cald.

Pofta buna!