Somon cu crustă de susan și semințe de bostan
Ingrediente:
200g somon DeFish
75g semințe de susan
50g semințe de dovleac
50g quinoa la conservă
1 roșie
1 ridiche
1 mix de salată
Ulei de măsline Olitalia
Sos de soia
Zahăr brun
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pregărește un amestec de sos de soia, zahăr brun și ulei de măsline. Se unge cu acesta somonul și apoi se acoperă cu semințe de dovleac prăjite și câteva semințe de susan pentru pentru a face peștele crocant.
Atenție, semințele se pun în carnea peștelui, astfel încât să rămână intacte în timpul preparării.
Peștele astfel pregătit se aranjează pe o tavă tapetată cu folie și se prepară la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 20-25 minute.
Între timp, ca garnitură se prepară o salată. Pentru aceasta se spală bine și se taie ridichea, roșia și mixul de salată. Peste acestea se adaugă quinoua, sare, piper și uleiul de măsline și se amestecă bine.
Pofta buna!