Ingrediente:
30g unt
1 portocală
35ml miere
4 căței de usturoi
1 morcov
1 zuccini
Sos de soia
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se încinge amestecul de unt și ulei într-o tigaie la foc mediu-mare. Se prăjește somonul cu pielea în sus timp de 3-4 minute. Se întoarce și se prăjește timp de încă 2 minute.
Se toarnă sucul a jumătate de portocală și se lasă să se reducă la jumătate din cantitate (este nevoie de aproximativ 1 minut pentru a reduce dacă tigaia este suficient de fierbinte). Se adaugă usturoiul tocat și se pregătește până este parfumat (30 de secunde). Se mută somonul pe părțile laterale ale tigăii și se adaugă mierea și sosul de soia, amestecând bine pentru a combina toate aromele.
Amestecul rezultat se fierbe până când se reduce la un sirop (acest lucru durează încă aproximativ 30 de secunde până la 1 minut) și se mută somonul în sos pentru a se acoperi uniform. La final de ia de pe foc odată ce somonul este gătit după bunul plac.
Se asezonează cu sare și piper și se servește alături de cealaltă jumătate de portocală și un amestec de morcovi și zuccini pregătiți la aburi timp de 10-15 minute pentru a nu deveni prea moi.
Pofta buna!