Somon la cuptor cu piure si fenicul

Data
Categorie
PESTE
Reteta

Ingrediente:
2 fileuri de somon DeFish
1 bulb de fenicul
1 lămâie
400 g mazăre congelată
5-6 frunze de mentă proaspătă
200 g de spanac congelat
1/2 ceapă
80 g unt
sare și piper, după gust
ulei de măsline

Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 C.
Se unge fileul de somon cu ulei de măsline, se asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie și se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se curăță bulbul de fenicul și se taie în două, pe lungime, apoi în sferturi. Se stropește cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Se pune în tavă și se gătește împreună cu peștele aproximativ 25 de minute.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt și se călește în puțin ulei.
Se adaugă mazărea și se călește, apoi se pune spanacul și apă cât să acopere legumele. Se fierb aproximativ 20 de minute sau până când sunt moi.
Se transferă într-un bol și pasează cu blederul adăugând puțină mentă, unt și zeamă de lămâie până se obține consistența dorită. Se potrivește de sare și piper.
Se montează o farfurie pe care se pune piure de spanac, un file de somon și un sfert de fenicul.
Poftă bună!